Гардероби и дрешници по поръчка

Гардероби

CasaBaleno ви предлага невероятен асортимент от гардероби по поръчка. Изработваме модерните днес концепции и дизайни, но със същата лекота създаваме и собствени проекти, следващи класическия стил. Кое е предимството ни пред фирмите, предлагащи готови мебелни изделия? На първо място ще посочим отличното качество на изработка и материали, изгодните цени и индивидуалния подход, съобразен с нуждите на клиента.

На какви изисквания трябва да отговаря гардеробът?

Дизайнът на модерния дом следва най-вече основните принципи на ергономичността. Имайки предвид малката квадратура на повечето градски жилища, това означава, че домът трябва да бъде едновременно естетически приятен, мултифункционален и максимално практичен. Гардеробите са едни от задължителните елементи на интериора, като всеки член на семейството би искал да има собствен такъв, предназначен за съхранение единствено на неговите дрехи.

Една от основните причини да се потърси гардероб по поръчка е нестандартното оформление на съответното помещение. Стандартните мебелни продукти, предлагани на масовия пазар трудно биха могли да се впишат в по-тясно пространство, в стая с чупки и големи прозорци, а още по-малко в ниша. На практика единствената възможност за вграден гардероб са фирмите, изработващи мебели по индивидуални размери.

Хората обикновено не знаят, че има три специални характеристики, които гардеробът и мебелите като цяло трябва да притежават. Това са: красота, удобство при използване и функционално съхранение. По възможност тези три качества е добре да се съчетават в един и същ продукт.

Можете да си купите красив гардероб, който обаче има лошо разпределение на вътрешното пространство и не побира голяма част от облеклото и личните ви вещи. Поръчковите гардероби, от друга страна, са проектирани в съответствие не само с изискванията на ползвателя, но и с възможностите, които самото помещение предоставя.

Тази група мебели може да възприеме различни форми и да реализира изключително смели дизайнерски идеи. Като форма и тип на конструкцията, гардеробите могат да бъдат:

  • Ъглови;
  • Корпусни;
  • Вградени в ниша;
  • Във вид на дрешник.

Един от съществените елементи на дизайна е вратата на гардероба. От начина, по който вратите се отварят, в голяма степен се определя удобството на ползвателя и функционалността на помещението. Днес в малките апартаменти все по-често се използват гардероби с плъзгащи се врати. С този начин на движение на крилото се освобождава пространство за преминаване в стаи с претрупана мебелировка.

Там, където е възможно, е най-разумно да се изработи дрешник по поръчка, чиято цена със сигурност ще е по-висока от тази на готово конвенционално решение. Дрешникът обаче няма аналог по отношение на удобството. Той единствено дава възможност за пригледно подреждане на всички компоненти на облеклото, включително чанти, обувки, аксесоари.

Какво трябва да вземете предвид при изготвяне на поръчката?

Когато се свържете с нас, за да поискате да ви изработим гардероб или дрешник по поръчка, е добре да имате поне базови насоки как би трябвало да изглежда готовото мебелно изделие. Ние имаме достатъчно опит и творчески потенциал, за да предложим най-малко три перфектни варианта, отговарящи на вашите изисквания и възможностите на стаята.

За да бъде гардеробът точно това, което клиентът очаква, той би трябвало да вземе предвид квадратурата, формата, типа и предназначението на стаята. Само по този начин е възможно готовият продукт да се впише хармонично в интериора на помещението. Той не бива да бъде единствено практичен, но и стилистично издържан в синхрон с останалите компоненти на обзавеждането.

Техническите параметри: височина, широчина и дълбочина се определят от свободното пространство, определено за гардероба. Колкото по-висок е гардеробът, толкова повече място за съхранение ще предлага. Най-горните отделения обаче ще бъдат недостижими. За да вземете нещо от там, вероятно ще се налага да се покачвате на стол или стълба. В тези отделения домакините обикновено съхраняват сезонни дрехи и завивки, които не са нужни ежедневно.

Материалът – въпрос, който се уточнява с клиента още на ниво проект. По-лесният вариант за клиентите ни е да изберат някои от готовите ни предложения, а те са направени основно от ПДЧ и MDF фурнир. Мебелите от масив си остават класически вариант за някои видове мебели като маси и столове, но при корпусната мебел, все по-често за изработка се използват плоскости от пресовани дървесни частици.

Благодарение на съвременните технологии на производство, нивата на формалдехидите бяха сведени до минимум и дори напълно елиминирани. Това доведе до масовото използване на мебели от ПДЧ, чието основно предимство е по-ниската цена. Стойността на качествен, красив и практичен гардероб поръчка от такъв материал ще бъде много по-ниска от тази на изделие от истинско дърво.

Срокът на използване на мебелния продукт, направен от МДФ или ПДЧ зависи от множество фактори, затова категорично не можем да се съгласим, че трайността на фурнирите е по-ниска от тази на масива. С правилен подбор на суровините и правилната обработка на детайлите, готовите изделия могат да служат вярно в продължение на години.

Цената също има значение. Не очаквайте изделията, изработени на конвейр да имат същата здравина и устойчивост, каквато имат единично изработените гардероби по поръчка с малко по-високи цени. Мебелните фабрики с по-малка натовареност провеждат качествен контрол на всеки етап от производството на корпусната мебел и подбират много внимателно механизмите и крепежите, необходими за свързване на детайлите и отваряне на вратите.